Трафикът по суша, въздух и вода във Варна блокиран зради мъглата

  • 08 януари 2014 08:48

  • 1236
  • 0
Трафикът по суша, въздух и вода във Варна блокиран зради мъглата
© Булфото

Жълт код заради мъгла е обявен във Варна. Предупредителният код е в сила за почти цялата страна с изключение на 4 области. От Националния институт по метеорология и хидрология предупреждават, че ще бъде мъгливо през по-голямата част от деня.

Заради мъгла тази сутрин бяха отменени два полета на летище Варна. Самолетът от Бургас в 5:20 часа не успя да се приземи, анулиран бе и полетът за София в 5:40 часа. За поредна сутрин заради намалена видимост пристанище Варна е затворено. Забраната е въведена за всички кораби.

Гъста мъгла има и по пътищата в областта. До 150 м е ограничена видимостта в почти цялата Варненска област, съобщават от Областното пътно управление. От КАТ призовават шофьорите за повишено внимание.

Според варненските синоптици на много места ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Временно подобрение на видимостта, главно във вътрешността на страната, е възможно около и след пладне. Ще духа слаб, променлив по посока вятър, на места до тихо. Максималните температури в районите с по-трайни мъгли ще са от 3 до 6 градуса, а на останалите места – от 8 до 13, за Варна – около 9 градуса. Вълнението на морето е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини