Свещеници недоволстват от митрополит Дометиан

  • 03 януари 2014 09:24

  • 1514
  • 0
Свещеници недоволстват от митрополит Дометиан
© Булфото

Във връзка с кадрови промени, направени от временно управляващия Неврокопската епархия - Видинския митрополит Дометиан, свещеници от епархията организират днес в Благоевград среща с журналисти във Владишкия дом, информира БНР. Срещата с представителите на медиите е насрочена за 10.00 часа в митрополията на областния център, която не се обитава от години.

След кончината на Неврокопския митрополит Натанаил Светият синод на Българската православна църква насрочи избора за нов владика на 12-ти януари. В края на миналата седмица митрополит Дометиан, който е наместник на епархията лично донесе списъка с предложените девет кандидати.

Очаква се в Благоевград да пристигне и група свещеници, които още по време на вота за епархийски избиратели подадоха сигнали за опорочаване и подмяна на изборните места. След като наскоро отново се приобщиха към Българската православна църква, те поискаха от дядо Дометиан да сезира Светия синод за нередностите и да отмени датата за избор на владика като се насрочат нови избори, които да издигнат 30-те епархийски избиратели. По тяхна информация митрополит Дометиан е написал остър доклад до негово Светейшество патриарх Неофит, който и лично е бил запознат с проблемите на Неврокопска епархия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини