Социалист навъртял над 25 хил. км с парламентарната си лимузина

  • 22 август 2011 07:42

  • 758
  • 1
Социалист навъртял над 25 хил. км с парламентарната си лимузина
© Булфото

25 403 км е навъртял с парламентарната си лимузина депутатът от Коалиция за България Георги Анастасов само за първите 7 месеца на годината.

Той е безспорният шампион в НС по обиколки из страната със служебен автомобил, става ясно от справка, пише в. „Монитор”. Според нея след пенсионирането на 30-те най-овехтели автомобила общият пробег от 816 705 км на колите от автопарка на законодателния храм е намалял с почти една трета спрямо същия период на 2010-а. Въпреки това разстоянието, което е изминал за това време червеният избраник, е равно на 12 пъти обиколката на територията на България и надхвърля четирикратно дължината от около 6000 км на Великата китайска стена, която е единственото човешко творение, което може да се разпознае от Луната.

Ако се приеме, че социалдемократът, който е родом от София, е пътувал, за да се среща с избирателите си до Плевен, откъдето е излъчен за депутат, то тогава той е отскочил дотам и се е върнал до столицата близо 100 пъти от началото на годината до края на юли. Излиза, че народният избраник е прекосявал средно по 4 пъти на седмица разстоянието от около 260 км от София до Плевен и обратно.

Най-пътуващият депутат е и сред най-големите поддръжници на версията, че НС се нуждае от спешно освежаване на автопарка му. Когато в предишния парламент тогавашният му председател Георги Пирински беше заделил 2,7 млн. лв. за нови коли, Анастасов го защити с аргумента, че повечето возила са навъртели много километри и са в окаяно състояние. Избраникът от левицата се пошегува тогава, че съвсем друг е въпросът дали изобщо НС трябва да има коли, защото можело да няма и сграда и депутатите да се събират в Парка на свободата. Той оспори и лансираната от колегите му тогава идея да не се купуват мерцедеси и беемвета, а автомобили на други производители, за да не се дразни обществото. Според Анастасов всяка марка коли, различна от мерцедес, се амортизира по-бързо.

Последвайте канала на

Десислава Станева
758 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.12.25 | 14:24

1
Нагли червени безсрамници, харчат и крадат парите на бедните данъкоплатци

Добави коментар

Водещи новини