Правила при ползване на фойерверки

  • 31 декември 2013 20:26

  • 1815
  • 0
Правила при ползване на фойерверки
©

За повишено внимание при ползване на фойерверки в празничната нощ, призоваха от МВР, предаде "Дарик".

Да не се позволява на децата да играят с кибрит, бенгалски огън, сигнални ракети и фойерверки, а на по-големите трябва да се разясни какви са опасностите при тяхното използване.

Препоръките са да не се хвърлят безразборно фойерверки и бенгалски огън, тъй като при силен вятър искрите може да се разпространят към наблюдаващите.

Не трябва да се използват самоделни или неизправни фойерверки. Ако при използване пиротехническото изделие не се възпламени, е необходимо да се изчака 5 мин. и да се залее с вода.

Никога не бива да се използват фойерверки на закрито или в стъклени, или метални контейнери. Особено опасна е практиката да се възпламеняват пиратки, след като се поставят в бутилки или в друг съд. Детонацията в тясното пространство ще счупи бутилката и отхвърчащите стъкла могат да наранят не само ползващия изделието, но и случайно преминаващи хора.

Задължително е увеселителните пиротехнически изделия да се купуват от лицензирани магазини. В никакъв случай да не се разглобяват и да не се променя начина им на сглобяване.

Винаги трябва да се спазват инструкциите за употреба.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини