Все повече казани за ракия извън сивия сектор

  • 30 декември 2013 08:21

  • 1769
  • 2
Все повече казани за ракия извън сивия сектор
©

По данни на Агенция „Митници” през тази година в държавната хазна са влезли повече приходи от производството на домашна ракия – близо 900 хиляди лева. За 2012 година от акцизи в държавата са постъпили 737 хиляди лева.

Първенството по производство на ракия и по платени акцизи тази година държи Пловдивска област. Само от селските казани в областта са събрани 161 хиляди лева, информира Нова телевизия.

„Тази година съм платил над 3 хиляди лева акция”, каза Антон Антонов от град Куклен, който е собственик на ракиджийница. По думите му, има известен отлив на хората, които посещават ракиджийницата, защото са си направили самоделки за варене на ракия, за да избегнат плащането на акциз. „Оправдавам ги, защото хората обедняха”, добави Антонов.

Според него, а и според хората, които ходят при него, за да варят ракия, трябва да има едно минимално количество, например от 15 литра, на което да не се плаща акциз. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1769 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2014.01.13 | 19:49

2
Не стига,че ракията която я продават по търговската мрежа е чист спирт,а на това отгоре и митнициите дебнат като пласьори на наркотици. Защо не се замислят управляващите кого да проверяват,по този начин погубват народа си. Преди 60-70 г. така ли е било толкова дебнене и колко е бил здрав народа ни.

2014.01.13 | 19:49

1
Народа беше по-здрав,не благодарение на ракията.Имаше социална сигурност,контрол на храните,просвета,спорт,образование,8 часов работен ден,китни градини по селата.

Добави коментар

Водещи новини