Дете от социален дом се натрови с алкохол

  • 27 декември 2013 09:31

  • 1000
  • 0
Дете от социален дом се натрови с алкохол
©

Момче от Дома за деца, лишени от родителски грижи, „Калина“ в русенското село Стърмен се натрови на Бъдни вечер с алкохол.

За случая съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Русе. Няколко часа преди настъпването на Рождество Христово на спешния телефон се обадил притеснен възпитателят, който по време на празничната вечер бил дежурен в социалното заведение, информира "Монитор". Поискал веднага да бъде изпратена линейка, тъй като 14-годишен възпитаник на дома е в тежко състояние най-вероятно в резултат на изпито количество алкохол.

От филиала на спешния център в гр. Бяла, който е най-близо до селото, незабавно била изпратена линейка. Медиците заварили момчето в неадекватно състояние и му оказали първа помощ. След това пияният възпитаник на дома бил откаран в болницата, където му била направена промивка. Според лекари състоянието му е стабилизирано и опасността за живота му е преминала.
За случая била уведомена и полицията. Разследването е установило, че момчето само си е купило 700-грамова бутилка алкохол и я изпило. Няма данни за организация за внасяне на алкохол в този дом за деца. „Въобще не се учудвам за инцидента с пияното момче. Това не е първият неприятен случай с възпитаниците на този дом“, коментира пред „Монитор“ кметицата на село Стърмен Румяна Синабова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини