Лавина уби 54–годишен мъж

  • 26 декември 2013 15:26

  • 3355
  • 0
Лавина уби 54–годишен мъж
©

Лавина уби 54 – годишен мъж. Мъжът отпразнувал Коледа с жена си в курорта "Боровец". Вчера семейството решило да се разходи до хижа "Мусала", информират от Столичната дирекция на полицията. След като пристигнали, военният пилот тръгнал към местността над дворец "Ситняково”.

По пътя той намерил смъртта си. По първоначална информация той е предизвикал сам свличането на снежната маса. Разследващите предполагат, че загиналият е стъпил на място, на което под снежната покривка е имало сушина. Това е предизвикало лавината, пише inews.bg.

Съпругата на военния аламирала Планинска спасителна служба, след като той не се прибрал, след като се е стъмнило. Екипите са открили тялото му към 1:00 часа. То е било затрупано от сняг.

В дрехите му са открити документите му за самоличност, портфейл и други лични вещи. ПСС са уведомили Районното полицейско управление в Самоков. Трупът е откаран за аутопсия във Военномедицинска академия.

По случая е образувано досъдебно производство. Мъжът е бил опитен планинар и е бил добре подготвен за преход в планина. Инцидентът е станал в участъка между хижа "Мусала” и в местността над дворец "Ситняково”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини