Светият синод гледа документацията за избор на Варненски митрополит

  • 21 декември 2013 08:17

  • 1098
  • 2
Светият синод гледа документацията за избор на Варненски митрополит
©

На свое заседание от 10:00 ч. днес Светият Синод ще разгледа документацията по проведения на 15 декември Епархийски избор, на който бяха излъчени двамата кандидати за Варненски и Великопреславски митрополит - Знеполският епископ Йоан и Мелнишкият - Серафим.

Предвижда се утре да се проведе финалният избор, при който един от двамата духовници да бъде избран за наследник на покойния Дядо Кирил.

Ако Епархийският избор обаче бъде касиран по време на заседанието, митрополит утре няма да бъде избран, подчертават от Светия Синод.

Каноничният избор вече веднъж бе касиран и това се случи на 23-и ноември, след като Синодът се запозна със жалби на варненци срещу епископ Борис, който бе сред двамата кандидати за митрополит. Тогава варненци излязоха с мотива, че Борис не е достоен за глава на тяхната епархия, защото му липсва духовен авторитет.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1098 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.21 | 15:28

2
гейове и лайнари са тия митрополити и подобни нищожества.Аз не вярвам във вас , пари няма да получите от мен.
VARNA

2013.12.21 | 11:02

1
Знеполски епископ Йоан – 44 год. = роден в Ямбол. = завършва музикално училище. = в 2007 г. хиротонисан за Знеполски епископ и назначен за викарий на патриарха. = ИЗПАДА В СТРАННИ ПСИХИЧЕСКИ СЪСТОЧНИЯ. = доста умело и в своя полза управлява имотите на Софийската митрополия ! ! ! = ИЗВЕСТЕН СЪС СВОЯТА АЛЧНОСТ. . . = специализирал е в МОСКВА (със Москва във труд и в бой, Партия велика води нашия победен строй) ! ! ! = ДАЛИ КГБ СА ПРОПУСНАЛИ ДА ГО ВЕРБОВАТ ? ? ? = P.S. Във Варна пак милиционеро-идиот за владика . . .

Добави коментар

Водещи новини