Полицията на крак по празниците

  • 18 декември 2013 19:53

  • 931
  • 2
Полицията на крак по празниците
©

Средно по 500 автомобила в минута напускат столицата в навечерието на дълги празници. И сега от столичния КАТ очакват поне толкова натоварен трафик. Затова станалите вече традиционни зелени вълни на регулировчиците по булевардите Ситняково, Ботевградско и Цариградско шосе, Борис трети към Околовръстното и сега ще бъдат част от облекчаването на трафика.

„Ще акцентираме на проверки за алкохол, употреба на наркотични вещества. Тези проверки ще бъдат около питейните заведения”, казва Иван Тосев, КАТ-София, информира БТВ.

Другото голямо предизвикателство пред полицията е превенцията на джебчийството в и около големите търговски центрове.

„От снощи имаме задържани точно такива две конкретни групи джебчии в мола. Хората трябва да отвикнат от стереотипа, по който досега разпознаваха джебчиите. По нищо не може да ги различите от средния европейски гражданин, да не говоря и за по-лъскаво облекло”, обяснява Младен Маринов, зам.-директор на СДВР.

В разгара на продажбите на пиратки и фойерверки от МВР напомнят, че всички пироефекти, които купуваме, трябва да са с четливо описание на български език. Полицията вече е конфискувала 6000 нелегално продавани пиратки.

От охранителна полиция пък съветват, ако отсъстваме от вкъщи по празниците, съседи или близки профилактично да посещават домовете ни, за да се предотвратят евентуални обири.

Последвайте канала на

931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.25 | 19:43

2
policiata ne pazi vas grajdani a aligsite bogatashite kapitalisti koito i plashtat s vashite pari i tryd ,vas ktcheta vi qli

2014.04.25 | 19:43

1
Правилно,в мвр все пак ''работят''само говеда с минимален кефициент на нтелигентност.

Добави коментар

Водещи новини