Елен Герджиков: Поведението на Стойнев по отношение на "Топлофикация" не е коректно

  • 12 декември 2013 17:39

  • 2208
  • 0
Елен Герджиков: Поведението на Стойнев по отношение на "Топлофикация" не е коректно
© Булфото

Поведението на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на по отношение на "Топлофикация София" не е коректно, защото той много добре знае, че държавата в лицето на ДКЕВР стои на входа и изхода на "Топлофикация".

Това е заявил председателят на Столичния общински свет /СОС/ Елен Герджиков, цитиран от пресцентъра на Столичната община. Вчера в парламентарната икономическа комисия министър Стойнев е заявил, че трябва да се обсъди въпроса за приватизация на "Топлофикация София" или за форма на концесия. Стойнев е отправил критики към Столичната община относно задълженията на "Топлофикация". Според Герджиков няма значение колко кмета се сменят в София, докато министърът на енергетиката е от БСП. Ние сме категорични, че няма да продадем дружеството за 1 лев, колкото и апетити за това да има, е посочил Герджиков. По думите му усилията на Столичната община през последните години са били насочени към стабилизиране на дружеството и резултатите са на лице - столичната "Топлофикация" не само се е издължавала напълно през последните три години, но дори е успяла да инвестира в модернизация на производството и мрежата, което е единственият начин да бъде предоставяна на столичани качествена услуга на поносими цени.

Държавната политика в енергетиката ни връща към ситуацията от времето, когато министър на енергетиката беше Петър Димитров и дружеството натрупа тези огромни дългове, е отбелязал Герджиков. Според бизнес плана на "Топлофикация София" през следващата година ще бъдат отчетени нови 52 млн. загуби, дължащи се на регулаторната рамка, приета от ДКЕВР. За всички нас водещ трябва да е общественият интерес, затова моля министър Стойнев да не се опитва да попълва дупките в енергетиката със сметките на софиянци, е посочил още председателят на СОС Елен Герджиков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини