Преподаватели: Имаме си чалга правителство

  • 12 декември 2013 07:50

  • 2194
  • 2
Преподаватели: Имаме си чалга правителство
©

Книгите на протеста вчера оцеляха. Събраха се доста хора. Това заяви преподавателят от СУ Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска в сутрешния блок на БТВ. 

Бях на протеста още в 12 часа, каза Георги Ганев, икономист и преподавател в СУ, и допълни, че той е носил книги, които ползва всеки ден в лекциите си.

Имаме си чалга правителство, заяви историкът Пламен Цветков. Това, което искат хората е оставката му, каза още той.

Имаме една нелигитмна власт, която е зачената под сянката на костинбродската афера. Тази власт е и некомпетентна и мисля, че големите протести тепърва предстоят, защото кризата ще се задълбочава. Важното е да се знае, че нашата кауза е в подкрепа на студентите, коментира Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска, юрист и преподавател в СУ.

Ганев допълни, че властта живее в паралелен свят, в който те са добрите и честните. Разговорът тече, защото вкарването на морал в политиката е политически въпрос, смята още той.

Цветков заяви, че не бива да се забравя, че управляващите може да се правят, че няма протести, но самият факт, че са струпали толкова много полиция в София издава животинския им страх. Дълбоко в себе си те знаят, че вършат нещо нередно и ги е страх, смята още историкът.

Близнашки пък коментира, че олигархията е обзета от паника и им се привиждат страхове. В нашето общество върви един духовен пожар, те вече се пробуждат, категоричен е преподавателят в СУ.

Обществото даде да се разбере, че който и да дойде на власт, трябва да се вслушва в обществото, смята Цветков.

2194 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Преподавател:

2013.12.12 | 12:30

2
Една лека корекцийка в заглавието - имаХме си такова правителство!
студент

2013.12.12 | 12:30

1
Ако това са преподавателите,защо се чудим какви са им студентите.

Добави коментар

Водещи новини