Цецко с ампутираните пръсти не иска да вижда майка си

  • 10 декември 2013 09:06

  • 2184
  • 2
Цецко с ампутираните пръсти не иска да вижда майка си
©

Социалните служби търсят осиновители за малкия Цецко от Враца и неговите сестри, след като Районният съд в града отне родителските права на майка им. Тя беше оставила момчето да живее на терасата. Заради измръзване бяха ампутирани пръсти на краката му. Сестрите на Цецко също бяха изведени от родния им дом.

Животът на терасата и измръзването обаче вече са в миналото. Днес, половин година по-късно, Цецко и четирите му сестрички живеят при приемни семейства в Монтана, стана ясно в репортаж на Нова телевизия. Докато намери своето ново семейство, за Цецко се грижи Горица Борисова.

„Стана едно спокойно дете, обмислящо нещата, научено, когато нещо не разбира, винаги пита. Започна да живее нормално като всяко едно дете”, обясни приемният му родител Горица.

Последно биологичната им майка Петя е виждала децата си през октомври. Единствено Цецко отказал да се види с нея. След срещата поведението на неговите сестри се променило.

„Появи се регрес в тяхното поведение. Припомнили са си за сцени, които са се случвали в миналото. Имаха по-агресивно поведение, както към приемните родители така и към семействата”, обясни началник отдел „Закрила на детето”-Монтана - Светлин Георгиев.

Дори и най-голямото дете, което било силно привързано към майка си, споделило, че повече не иска да я вижда.

Междувременно, районния съд във Враца отне родителските права на майката и децата са вписани в регистъра по осиновяване.

„Дори има желание от тяхна страна да имат собствено семейство, да имат тяхна собственост и да се чувстват уютно”, обясни Светлин Георгиев от „Закрила на детето”.

Приемните родители се надяват децата да отидат при добри родители, които са готови да дадат любовта си и да заличат всяко зло, което децата са преживели.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2184 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.11 | 01:45

2
Всяко българско семейство да осинови по три ромчета и всички ще бъдат радостни и щастливи.
qwer

2013.12.11 | 01:45

1
А ти, да осиновиш орално 100 милиона човечета! в течно състояние.

Добави коментар

Водещи новини