Малкият Иван бил жигосан заради паднала клечка от печка (снимка + видео)

  • 10 декември 2013 08:31

  • 6913
  • 4
Малкият Иван бил жигосан заради паднала клечка от печка (снимка + видео)
©

„Мама беше тогава в болницата, само сестричката ми Магдалена и малкото ми братче бяха тук. Падна клечка от печката. Магдалена каза на Генчо и той ме дръпна, съблече ме, извади с една хартия пирона и започна да ме жигосва по гърба”, това разказа 11-годишният Иван.

Вчера стана ясно, че детето е било изгорено с нагорещен пирон от доведения си баща и е било прието в ломската болница с изгаряния втора степен.

Майката на детето – Ганка, призна в ефира на Нова телевизия, че е питала Гено - мъжа, с когото живее, защо е постъпил така, но отговор така и не получила.

„Не е посягал нито на мен, нито на децата. Това се случва за пръв път. Друг път не е имало такива случаи”, обясни майката. Потвърди, че мъжът действително обичал да пие повече алкохол, но въпреки това не е посягал никога на децата.

„Аз съм безработна. Взимам семейни надбавки и ТЕЛК на децата, защото са с бронхиална астма. Благодарение на отец Иван се справяме”, разказа Ганка.

Тя сподели, че преди е била клошарка и отец Иван я прибрал преди 12 години буквално от улицата.

Ганка е категорична, че не би приела Гено обратно. Твърди, че с помощта на отец Иван ще се справи с отглеждането на четирите деца.

Светлин Георгиев от „Социално подпомагане”-Монтана обясни, че за проблема станало ясно на 6-и декември, след като учителката на Иван е сигнализирала, че детето има белези.

„Веднага всички деца бяха транспортирани до град Лом. На Иван му се направиха прегледи и се констатира, че няма риск за живота. Образува се досъдебно производство и екипът реши, че е по-добре насилникът да бъде отстранен от жилището, където живеят, а не да изведем децата в кризисен център, за да не преживеят отново травма. Децата и майката получават около 400 лв.”, обясни експертът.



 

Последвайте канала на

Десислава Станева
6913 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
gost

2015.06.03 | 17:35

3
Такива изроди трябва да бъдат линчувани публично!
Нужен е друг подход...

2015.06.03 | 17:35

4
За съжаление този вариант е неприложим, поради човечността, която според редица неправителствени "правозащитни" (!?!) организации, трябва да проявяваме дори и към същества, които са по-скоро освирепели и бесни зверове, отколкото хора. Затова, според мен, такива изроди трябва да изчезват безследно, а не да ги пращаме на държавна издръжка за по няколко години в затворите. А и не вярвам това нищожество да липсва на някой...
на клада

2015.06.03 | 17:35

2
тия белези няма да минат , а да не говорим за психичните белези които са за цял живот!! Такова животно като се замисля квото и наказание да получи ще е малко ,ама споко има Господ за тая работа и такива неща не остават ненаказани рано или късно!!!!!!

2015.06.03 | 17:35

1
Тоя само с извеждане ли ще го накажат? За насилие над беззащитно дете не трябва ли малко пердах в районното и после в панделата?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини