Чешки министър: Случаят с ЧЕЗ е показателен и за двете страни

  • 09 декември 2013 15:43

  • 1376
  • 1
Чешки министър: Случаят с ЧЕЗ е показателен и за двете страни
©

Според чешкия вицепремиер и министър на вътрешните работи Мартин Пецина случаят с ЧЕЗ е поучителен и за двете страни. Точно поради причина дружеството и българската страна трябва да водят повече разговори помежду си, да си обясняват взаимно позициите при пълно зачитане не само на европейските закони, но и на българското законодателство.

Това каза министър Пецина в отговор на въпрос, след като с министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола подписаха декларация във връзка с предоставянето от Чехия на около 920 000 евро и допълнителна материална хуманитарна помощ за справяне с миграционния натиск към страната ни. Министър Пецина отбеляза, че когато ЧЕЗ взема решение да инвестира в чужбина, включително и в България, той самият е бил в Надзорния съвет на компанията и е от тези, които са одобрявали сделката. Това беше през 2005 г. и аз се гордея, че ЧЕЗ направи такава голяма инвестиция в България и тя беше успешна толкова много години, посочи Пецина, но допълни, че през миналата година тук са настъпили проблеми, които са преминали и в тази година. Вярвам, че този случай ще бъде решен положително за ЧЕЗ, така че и за в бъдеще перспективите за чешките инвеститори в България да бъдат добри, каза Мартин Пецина.

Министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола също изрази убеденост, че ще се намери добро решение, както за инвеститора ЧЕЗ, който е важен инвеститор в енергетиката ни, така и за българските потребители. Той увери, че правителството ще продължи политиката на насърчаването на чуждестранните инвестиции. Йовчев смята, че проблемите, които възникнаха с ЧЕЗ се дължат на недобра комуникация и недобро взаимодействие и изрази надежда, че те ще намерят решение в съвсем близко бъдеще.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.10 | 07:45

1
министъро продажник

Добави коментар

Водещи новини