Психолози ще помагат на родителите на недоносените бебета

  • 06 декември 2013 21:44

  • 1464
  • 0
Психолози ще помагат на родителите на недоносените бебета
©

Психолози ще помагат на родителите на недоносените бебета, за да преодолеят емоционалното си състояние. Това е една от мерките, които фондация "Нашите недоносени деца" прилага, за да подкрепи семействата, докато бебето е в болницата и след изписването му. Статистиката сочи, че в България над 7000 бебета годишно се раждат твърде рано.

За родителите появата на бял свят на недоносено бебе е тежко емоционално преживяване. Те нямат достатъчно информация за състоянието на детето, неговите шансове и рискове от заболявания, липсва им и емоционална подкрепа. Затова и от фондацията разработват съвместно с екип от неонатолози на наръчник за родителя.

Ролята му е да информира майката и таткото на бебчето за специфичните проблеми при недоносените деца, както и специфичните грижи. Защото недоносените новородени се нуждаят от специални условия на отглеждане. Някои от тях не оцеляват, а други са застрашени от детска церебрална парализа, зрителни проблеми или дори слепота, дихателни проблеми, изоставане в развитието.
 

Последвайте канала на

1464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини