Администрацията на президента отнесе глоба от 2500 лв.

  • 06 декември 2013 08:22

  • 1202
  • 0
Администрацията на президента отнесе глоба от 2500 лв.
©

Администрацията на президента бе глобена с 2500 лв. от Комисията за защита на личните данни (КЗЛД), защото не се е произнесла в срок и в исканата форма на заявление на гражданин, съобщава “Труд”.

Я. Н. подал писмено искане до президентството да получи справка какви негови лични данни се обработват от служителите на Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Вместо това получил покана да дойде в приемната на ведомството, въпреки че по закон до месец трябвало да получи отговор в писмен вид. Затова КЗЛД санкционира институцията.

Най-много жалби на граждани комисията получавала срещу видеонаблюдение в жилищните сгради, сподели вчера пред “Труд” председателят на КЗЛД Венета Шопова, след като представи работата на ведомството по европроект.
За да бъде спазен законът, трябва да има табела, че съответният обект се наблюдава с камери, а организацията, която събира записите, да е вписала в КЗЛД регистър за видеонаблюдение. Тези условия най-често се изпълняват, тъй като етажната собственост обикновено наема охранителни фирми за тази дейност. Самите домоуправители бяха освободени от задължението да се регистрират, но трябва да са наясно колко време се съхраняват записите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини