Съкращават 1/3 от служителите на ОДМВР-Разград

  • 04 декември 2013 21:27

  • 1873
  • 0
Съкращават 1/3 от служителите на ОДМВР-Разград
©

Близо 1/3 от служителите на ОДМВР-Разград, които са на трудови правоотношения, ще бъдат съкратени – става ясно от Информация, публикувана на сайта на МВР и адресирана до ръководствата на шестте профсъюзни организации във ведомството.

Документът е с дата 15 ноември и в него се уточнява, че съкращенията ще се извършат през ноември и декември, от последващи документи за разговори между синдикатите и ръководството на министерството обаче става ясно, че масовите уволнения ще се случат в началото на 2014 г.

Подборът ще се извършва между работници и служители, изпълняващи еднородни или сходни по естеството си трудови функции. Дирекция по дирекция в документа е описано къде какви длъжности се съкращават, разградското ведомство е след тези с най-висок процент уволнения.

Предвижда се от щата от 95 служители на трудови правоотношения да бъдат съкратени 30. От тях най много са системните оператори – 6, операторите в стаи с контролни съоръжения в СОД са 5, по 3 са чистачите и техническите изпълнители, по 2 – продавачи в бюфет, работник в кухня и началник склад, а по 1 – техник, управител на стол, касиер, главен готвач, готвач, работник строителство и пазач.

Според други данни, публикувани пак в сайта на МВР, в частта за структура и численост служителите по трудовоправни отношения са 75, а 400 са държавните служители.

Последвайте канала на

1873 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини