Данъчните погват търговците празнично

  • 04 декември 2013 14:00

  • 1000
  • 2
Данъчните погват търговците празнично
©

От Никулден до Йордановден търговците в русенска област ще бъдат стриктно следени за редовно и реално отчитане на продажбите. Традиционно в този период инспекторите за оперативни проверки в офиса на НАП в Русе масирано проверяват търговските обекти за издаване на касови бележки, а ресторанти и хотели за укриване на приходи, чрез неотчитане на авансовото плащане на консумацията за множеството колективни тържества.

От преки наблюдения и с показания от дистанционната връзка на фискалните устройства със системата на НАП, контролните екипи ще разполагат с информация за обективните обороти и за увеличаването на тяхната динамика в настъпващите празници за всеки проверяван търговски обект. Едновременно с проверките на касовите апарати, инспекторите по приходите ще следят и дали се спазва осигурителното законодателство, дали продавачите имат сключени трудови договори, подадени ли са всички осигурителни декларации в НАП.

Досегашната практика е показала, че около една четвърт от русенските търговци се изкушават да укриват обороти през големите коледни пазарувания и така да си спестяват данъци. От офиса на НАП в Русе предупреждават, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за фирмата санкцията може да стигне и до запечатване на търговския обект.

Последвайте канала на

1000 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.04 | 21:12

2
И Бойко така правеше!Почти 4-ри години рекетираше малкия и среден бизнес!Направи милиони от и подаде оставка.Супер хитро;)

2013.12.04 | 21:12

1
ще пълним хазната с глоби...наистина така е разпоредено,трябва да се правят актове до дупка

Добави коментар

Водещи новини