Маргарита Попова: Не можем да живеем истински без кауза

  • 04 декември 2013 13:44

  • 1315
  • 1
Маргарита Попова: Не можем да живеем истински без кауза
©

България трябва да формулира своята кауза, в противен случай страната ще продължи да заема челните места в негативните класации. Това заяви вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на по време на националното честване на 150-годишнина от рождението на академик Любомир Милетич - учен и участник в освободителното дело на македонските българи, предаде "Дарик".

Вицепрезидентът призова за повече отговорност и духовност сред обществото ни.

По думите на вицепрезидента Попова страната се нуждае от национална идея за обединение, за да излезе от духовната криза, в която се намира.

„Не можем да живеем истински без кауза. Тази кауза, обаче, първо трябва да я формулираме, да я прогласим, да я кажем на висок глас и да признаем, че кауза се защитава само от просветени хора", заяви вицепрезидентът.

Попова допълни, сред обществото трябва да се открояват личностите като академик Милетич. „Какви българи е имало. Иска ми се да ги има и днес. Духовни водачи, силни хора, които да оставят горещи следи, по които да вървим и днес. Ето, затова Любомир Милетич е това, което знаем", допълни Попова.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1315 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2014.03.03 | 17:54

1
За тия 70 години ни се изредиха всякакви "водачи" - не бяха петилетни планове, не бяха обещания за реална демокрация, не беше най-социалната политика. Каква духовност търсите в обезкървения ни народ? Пенсия, която не покрива лекарствата, заплата, която те обрича на скотки живот и европейски сметки за ток и парно. В държарава останаха предимно пенсионери, бизнесът е на доизживяване, да видим с каква духовност ще напълните бюджета, че да си продължите безцеремонно лъскавото съществувание.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини