Майката на Цигането: Ще го изровя от гроба, но ще докажа, че е невинен

  • 04 декември 2013 09:10

  • 5222
  • 9
Майката на Цигането: Ще го изровя от гроба, но ще докажа, че е невинен
©

"Ако трябва, ще изровя Петър от гроба, но ще докажа, че не е посегнал сам на живота си и не е убиец", закани се пред "България Днес" Марияна Петрова, майка на основния заподозрян за убийството на 19-годишната Ралица Ценова.

Клошар се натъкна на тялото на девойката миналата седмица във вторник в столичния кв. "Надежда". Петър Петров-Цигането пък бе открит мъртъв два дни по-късно. Разследващите твърдят, че младежът сам е посегнал на живота си, след като бил повикан да дава показания в полицията. Потърсен от ченгетата, Петър избягал от с. Смоляновци и стрелял срещу тях, малко след това бил намерен прострелян в колата си.

"Не се надявам на справедливост от български съд, затова ще отидем в чужбина, за да докажем истината", заканва се почернената майка. Тя е категорична, че синът й не е прострелян в главата, както твърдят разследващите. Петър е погребан в отворен ковчег и стотици опечалени са станали свидетели, че главата му е цяла. Марияна обяснява, че синът е имал една зашита рана в лявата гърда.

"Не мога да кажа със сигурност дали раната е огнестрелна, защото беше зашита след аутопсията", обяснява още Марияна.

"Когато отидох на погребението, разбрах, че Петър не се е самоубил. Раната е вляво към сърцето. Куршумът не е излязъл, което според специалистите означава, че е бил изстрелян от разстояние. Последствията след такава стрелба щяха да са други, ако беше натиснал сам спусъка", това разказа пред "България Днес" Ивелина Керкезка, приятелка на мъртвия Петър Петров. Тя се надява с цялото си сърце истината да излезе наяве.

В същото време се очаква да излязат резултатите от експертиза, която да сложи край на спекулациите за начина, по който е починал Петър. От изследването ще стане ясно дали той е натиснал спусъка, или има замесени други лица в неговата смърт, както подозира майка му. Това потвърди и окръжният прокурор на Монтана Олег Димитров.

Според източници от полицията под ноктите на Петър е била открита ДНК на Ралица. 19-годишното момиче се е борило яростно до последно, сочат още данните от патоанатомичната експертиза. По трупа на Петър също са открити ДНК следи от Ралица, разкриват разследващи. Независимо от събраните доказателства полицаите все още не потвърждават основната до момента версия. Според нея 30-годишният Петър е убил момичето в пристъп на ярост, а след това се самоубил, когато видял, че полицаите идват за него.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5222 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.12.05 | 18:44

6
Тия цигани са много нагли...Нямам думи как цялото село може да защитава един убиец...Това ни очаква в бъдеще българите ще са малцинство и ще бъдат изнасилвани,убивани и какво ли още не,и циганите ще са най-невинните хора на света!!!
232

2013.12.18 | 00:20

9
а че ти от къде знаеш, че точно той е убиеца
контра

2013.12.05 | 19:21

8
искайте ексхумация и независима експертиза
Дина

2013.12.05 | 18:44

7
Според мен майката на момичето е режисьор на цялата драма. Да отиде на детектор на лъжата.
?

2013.12.05 | 18:44

5
Циганите да не надигат глава....едно време Германците са ги използвали, за да играят на отстрел с арбалети в гората, тези времена пак ще се върнат, само Евросъюза да се разпдане и Америка да потъне....Безползена циганска паплач!!!
Don Stefano

2013.12.05 | 18:44

4
Жалко за момичето, жалко за този млад и хубав мъж,защото никой не заслужава подобна съдба. Все пак и циганите са хора, а щом живеем в България трябва да се спогаждаме някак си!
000

2013.12.05 | 18:43

3
НЕ ЗНАМ САМО НЕРЕАБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ТОВА МОМЧЕ НЕ Е ЦИГАНИН. ТАКЪВ МУ Е ПРЯКОРА ЗАЩОТО Е ПО МУРГАВ. В ТОВА СЕЛО НЯМА ЦИГАНИИИИИИИИИ
Миро

2013.12.04 | 15:45

2
Един по малко,жалко за момичето

2013.12.04 | 15:45

1
ne e ciganin .tova mu e prqkor

Добави коментар

Водещи новини