Адемов: Ще има догонваща политика, по отношение на доходите

  • 03 декември 2013 13:48

  • 1143
  • 1
Адемов: Ще има догонваща политика, по отношение на доходите
©

Очевидно е, че България и през следващите години ще има догонваща политика по отношение на доходите.

Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва пред журналисти. По думите му реалистичното е да се търсят такива минимални нива, които да са възможни за всички страни-членки. „На този етап, ми е много трудно да се ангажирам с конкретни предложения, защото всички знаем какви са реалностите в България. В началото на следващата година предвиждаме мерки, които да са в посока на това да преразгледаме изцяло системата на социално подпомагане, защото във вида, в който тя съществува към днешна дата всички са недоволни-политици, обществото и ние от министерството. За следващата година увеличаване парите за политики, които изпълнява Министерството на труда и социалната политика с 94 млн. лв., но много сектори и съсловия на икономиката заявяват своите претенции, които са абсолютно заслужени и справедливи. Няма как по начина, по който вървим инвестиционно през последните години да се справим с този проблем. Всяко правителство увеличава с детски, понякога стотици милиони парите за социално подпомагане, но от това нещата не се подобряват", посочи Адемов.

„Трябва да преосмислим, как да идентифицираме тези, които имат нужда от подкрепа и как да подпомогнем тези, които са призвани да имат доходи. Парите на българския данъкоплатец трябва да бъдат ориентирани към тези, които наистина имат нужда от подкрепа и с помощта на имуществото си не могат да се справят, а всички останали, да бъдат така добри да разчитат на доходи от труд. Ако броят на хората, които разчитат на доходи от труд расте, тогава хората в нужда от подпомагане ще бъде по-малко, политиките на правителството ще бъдат по-добре центрирани, от гледна точка на усещане за справедливост. В противен случай, усещането за солидарност в обществото се сблъсква с реалностите на справедливостта”, заяви още Адемов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1143 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БОЗДУГАН

2013.12.15 | 10:12

1
Кого ще гонините и най-важното ,КОГА ще го стигнете бе, тюфлек ?! С това " ГОНЕНЕ " на светлото бъдеще отидохме на дъното в Европа , че и под Африка !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини