Почистиха четири речни корита в Разградска област

  • 03 декември 2013 12:17

  • 1152
  • 0
Почистиха четири речни корита в Разградска област
© Булфото (архив)

Четири речни корита на територията на област Разград бяха почистени от избуялата растителност. Финансирането на дейностите в размер на близо 21 хиляди лева бе от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, съобщи заместник-областният управител Иван Борисов, цитиран от БТА.

Почистено е дерето на Каловска река в землището на село Балкански, Желязковското дере в района на село Желязковец, коритото на река Хлебаровска на територията на Цар Калоян и Осенешкото дере близо до село Осенец. Общата площ на разчистените речни корита е около 60 дка, като от всичките четири обекта са получени близо 700 кубични метра дървесина. Добитият дървен материал от почистените корита е предоставен безвъзмездно на кметствата в четирите селища, на чиято територия се намират обектите, с указание дървесината да бъде раздадена на социалнослаби граждани.

Борисов каза, че тези речни корита не са разчиствани от близо 17 - 18 години. По думите му именно обраслите с дървесна и храстова растителност дерета и реки създават предпоставки за заливане на пътни съоръжения и наводнения на населените места. Точно поради тези причини, че не са направени необходимите отводнителни мероприятия и почистване на речни корита в региона, през месец юни имаше много сериозни наводнения и прекъснати пътища в няколко общини в Разградско, допълни заместник-областният управител.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини