Започна протестът на производителите на зелена енергия (видео+галерия)

  • 02 декември 2013 12:21

  • 2594
  • 8
Започна протестът на производителите на зелена енергия (видео+галерия)
© Булфото

Дъждът в София не уплаши производителите на зелена енергия и те излязоха на протест пред сградата на Министерството на икономиката и енергетиката, предаде репортер на Novini.bg. Събрали са се над 100 човека. Недоволството на Българската фотоволтаична асоциация е предизвикано от намерението да бъде въведена 20 % такса върху производството на зелена енергия.

Полицейското присъствие в района е засилено. Движението в отсечката между ул. Славянска и ул. 6-ти септември е блокирано. "Това решение е рекет срещу бизнеса ни. Тази такса е противоконституционна. Още в четвъртък поискахме среща с Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, министрите Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на и Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София., но до сега не сме получили отговор. Сезирахме Европейската комисия и лично Жозе Мануел Барозу за нашия проблем. Искрено се надяваме, че това предложение няма да мине в пленарна зала. Днес ще се координираме до кога и как ще продължат нашите протести. Все пак искаме да изчакаме и да видим какво решение ще вземат утре депутатите", казаха протестиращи. 

Хората свирят на тромби, освиркват сградата на министерството и скандират "Мафия", "Червени боклуци". Протестиращите носят и плакати, на които пише "Стига задкулисие, стига национализация", "Не обричайте семействата ни на глад".

Галерия от протеста може да разгледате тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2594 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.12.02 | 22:49

4
Въпрос :тия изроди - комуноидите бспдпсатака като се пишат толкова социални защо не намалиха изкупната цена на зелената енергия и така да намалят цената на тока като цяло, а въвеждат допълнителен данък? Отговор: за да могат догодина да вдигнат цената на електроенергията още.
МИСЛЕТЕ !!!!!

2013.12.04 | 21:18

8
Ами подкрепете им протестите бе,овце български!Подкрепете ги!Те затова ще ви "миксират" цял живот.Такова чудо няма по цялата планета.Да ти подпише някой договор с гарантирана печалба от по-300%-400 % за десетилетия напред.Е,как ще има евтин ток,и за домакинства и за бизнес?Нали този ток,рефлектира пряко в/у цените на всичко,на целият ви живот.Или това не ви касае?Важното е да се джавкаме по постовете?И после се питате откъде се роят милиардерите?Тъпунгерска сбиршина сме!
грешка

2013.12.02 | 22:49

5
Колко от герберските такси пренос бяха премахнати? Отговор: Всичките!!! Кои са собствениците на земята, върху която бяха построени незаконните паркове в Добричко? Кой е най-крупния собственик на фотоволтаични паркове? Отговор: жена банкер !!!

2013.12.04 | 21:17

7
аз не искам зелена енергия,никой не може да ме накара да я купя след като е по- скъпа.който е подписвал договорите не ме е питал ,така че да се оправят
ТЕ КОМАНДВАТ ПАРАДА! НЕ ПОЛИТИЦИТЕ!

2013.12.02 | 22:50

6
НЕМА ЛЕВИ,НЕМА ДЕСНИ-ЦАКАЙТЕ БАЛЪЦИ! и ПРАВНУЦИТЕ ВИ ЩЕ ЦАКАТ.НО ПОНЕ ЩЕ ЦАКАМЕ ДЕМОКРАТИЧНО.ТЪЙ ДЕ,ИМАШ ПРАВО ДА ЦАКАШ,НЯМАШ ПРАВО ДА НЕ ЦАКАШ! iПосле се питате и рипате откъде имало милионери и олигарси .Ами вие им създадохте хранителната верига-ВИЕ!
ceco

2013.12.02 | 22:49

3
Тези боклуци за какво протестират алчни ко...та . Не ги е срам заради тях всеки месец го ядем .
към протестиращите

2013.12.02 | 22:48

2
А, свръхпечалбите ви???

2013.12.02 | 20:04

1
Така и така са тръгнали да бухат данъци, нека всички печеливши сектори бъдат обложени, но да почнат първо с обръчите от фирми, чуждестранните вериги, всеки който има положителен финансов резултат. Баси долната измет е тва правителство.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини