Столичани пропищяха от наркоманско сборище

  • 02 декември 2013 10:03

  • 2111
  • 0
Столичани пропищяха от наркоманско сборище
©

Софиянци, живеещи в квартал в централната част на столицата са принудени да разпродават жилищата си заради нашествие от наркомани, дрогиращи се пред очите им. Наркозависимите са открили няколко изоставени сгради между две училища. Става въпрос за района между 18-то и 134-то СОУ на ул. "Пиротска", съобщи БТВ.

Жителите на квартала се страхуват да излязат вечер, тъй като случаите на нападение от наркомани не са рядкост. Потърпевшите се оплакаха, че всекидневно намират спринцовки, игли и всякакви опасни предмети, оставени от наркоманите. "Тук има изоставени сгради, които са собственост на общината. От тях се носят всяка вечер стенания, пъшкания, стават и престъпления, умират хора от свръх доза или липса на такава", разказва мъж, който разхожда кучето си в района. По думите му новите пласьори на дрога са и новодошлите бежанци. "Много често, когато минавам оттук ги чувам как се карат за пари. Тук дори и убийство имаше", разказа младеж, чийто приятел е бил нападнат с нож в градинката до наркоманското сборище.

"Страхуваме се от наркоманите. Не е лошо тук да се разхождат и полицаи. Не знам кой идиот е дал общинска сграда на центъра по наркомания, в центъра на София. Защо точно в центъра. Преди 2 години ми влязоха в мазето, запалиха го, гръмна туба с бензин, пожарникарят беше обезобразен. Детето ми не може да отиде на училище, защото те са във входа. Вече не се издържа", оплака се Ивон Събева, която многократно е подава сигнали за проблема с наркоманите в района. Според жителите на квартала общината има вина, тъй като не стопанисва сградите си, те пустеят и са се превърнали в наркомански сборища.

"Общината работи, с оглед опазване на обществения ред и сигурност. Предвидили сме ремонт на сградата пощата и тя ще бъде използвана с общински цели. Организирали сме охрана на изоставените сгради от полицията, правят се и съвместни проверки. Да, действително се руши се собствеността, но взимаме мерки. Сградата, за която се говори отдавна не е общинска собственост, приватизирана е", заяви Дарина Енева, секретар на район "Възраждане".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини