Работници от Раднево се вдигат на бунт заради неизплатени заплати

  • 02 декември 2013 07:56

  • 1168
  • 1
Работници от Раднево се вдигат на бунт заради неизплатени заплати
©

Все повече хора от Раднево се събират тази сутрин пред сградата на машиностроителното предприятие в града заради неизплатени заплати от страна на дружеството.

Работниците имат да взимат над 3 милиона лева, стана ясно в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Трябва да ни чуят и видят. Заплати не сме получили от март месец”, каза един от протестиращите. Той добави, че работи в предприятието от девет години, а до пенсия му остават три години.

Друг потърпевш каза, че не е взимал заплата от февруари. „Живеем със заеми”, сподели жена, която работи от тридесет години в дружеството.

Попитани защо нямат заплати хората казаха, че не знаят. По думите им, заводът работи нормално, има поръчки. „Казват ни, че имат да изчистят други задължения и след това ще ни изплатят заплатите”, споделиха те. Оказва се, че предприятието е осъдено за неизплатени заплати.

Хората не знаят как ще посрещнат Коледа. „Трябва да поканим управляващите на Коледната ни трапеза. Какво прави държавата за нас?”, попита една от работничките.

Протестиращите бяха категорични, че ще затворят пътя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.02 | 11:17

1
Хубаво,нямате заплати,закъсали сте-съчуствие от всички българи.НО що за идиотско хрумване да затваряте пътя!.Откъде ще мина да отида на гроба на майка си?Или другите,ами това е пътя за Турция надолу.Измислете друго.

Добави коментар

Водещи новини