Мъж изписа "Оставка" в полето (снимка)

  • 28 ноември 2013 07:36

  • 3446
  • 5
Мъж изписа "Оставка" в полето (снимка)
©

Българин от русенско избра нестандартен начин, за да изрази своята гражданска позиция. На площ от 3 декара той изписа с огромни релефни букви думата „Оставка"! Надписът се откроява особено ясно след падането на първия сняг, информира БТВ.

32-годишният Танжу Ахмед от село Бъзън се занимава професионално с озеленяване. Именно професията му дава идеята как да даде гласност на своята гражданска позиция.

„Аз исках да изразя своята подкрепа в протеста срещу това правителство, което правителство просто дърпа България надолу, на нас ни трябва нещо по-добро, по-хубаво. Като озеленител знам, че когато вали снегът, че когато тревичката е равна, снегът покрива равно тревичката и всеки надпис в декорацията се изразява”, обясни Танжу Ахмед, село Бъзън.

Танжу е изработил надписа върху баира край селото със собствения си хресторез. За да го направи, са му трябвали около 3 часа. „На площ от 3 декара, може да се види от космоса, с Гугъл със сигурност може да бъде реално”, добавя той.

Въпреки че е от турския етнос, жителят на Бъзън не подкрепя управляващите. Той е разочарован и от държавата.

„Аз съм един обикновен човек, който от 2-3 години се опитва дая създаде един малък бизнес с озеленяването и все не мога и все не ми се дават възможности. Държавата средния и малкия бизнес постоянно ощетява и ни потиска и не помага”, коментира Ахмед.

Коментарите от страна на бъзънчани за нестандартния протест тепърва предстоят. Танжу обаче вярва, че е прав и че децата му ще имат по-добро бъдеще в България.

Последвайте канала на

3446 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ФАКТ

2013.12.05 | 22:48

3
"Държавата средния и малкия бизнес постоянно ощетява и ни потиска и не помага”! Глупости, мафията не ти дава да преуспееш! СИК, висаджии, тимаджии и много знайни и незнайни БГ герои! Държавата си има закони, но никой не ги спазва!!!
Истина

2013.12.05 | 22:49

5
Еднакво заучени простотии. Дали ще обвинявате държавата или разни "знайни и незнайни герой" е еднакво тъпо и изтъркано. Съдбата на всеки един човек е в неговите ръце. И дали ще успеем да се развиваме си зависи единствено и само от нас. А иначе оправдания много...
A

2013.12.05 | 22:49

4
Факт е, че без значение от етноса хората започнаха да се осъзнават. 'Най-българската' и 'най-турската' партия - Атака и ДПС са хората, които най-много вредят на държавата. Разделят и владеят. България ще преуспее, когато хората са единни.
Тралала

2013.12.05 | 22:48

2
Ей така като тръгнат да обвиняват "държавата", политиците, мафията и неблагоразположението на времетето, климата, световната конспирация....все най-общо казани и НЕконкретни фактори, които са резултат от неспособността на някой да се справи с конкретен проблем, цел или желание. Това е масов синдром. Някога е била виновна ПАРТИЯТА. Сега поне има избор от виновници...може да ги разиграват с онче-бонче.
Ко-НЕ

2013.12.05 | 22:48

1
Просто трябва да се намерят хора в тая държава, които не просто да говорят празни приказки, а да действат. На всякъде пълно с акълий, ама иначе имаме едва 50% избирателна активност... Кой е виновен?! Ние, хората които живеем в тая държава сме си виновни.... Първо хората трябва да помислят за националния интерес и тогава можем да търсим морал в политиците. Макар, че идеален такъв няма.., винаги ще си има корупция и не е патриотичен дълг на бизнесмените в България да се занимават с политика или да бранят интересите на държавата.... Оптимист съм, че нещата сега тръгват към по-добро, най-малкото заради това, че все по често чувам по телевизиите думичката морал... Процеса обаче е бавен и той идва от хората... Не може да се очаква, че нещата стават за 1 ден или 1 месец.., на нас ни трябват години - историята го е доказала...

Добави коментар

Водещи новини