Ангел Джамбазки: Такса смет да се изчислява на базата на изхвърления боклук

  • 18 август 2011 09:06

  • 1575
  • 0
Ангел Джамбазки: Такса смет да се изчислява на базата на изхвърления боклук
©

Такса смет трябва да се изчислява според това, колко боклук прави всеки един от нас кандидатът за кмет на София на ВМРО Ангел Джамбазки в сутрешния блок на Нова телевизия.

Това няма да стане лесно, но трябва да се осъществи, допълни той. Според Джамбазки, първоначално софиянци едва ли ще си купуват пликчета за боклук, а ще си изхвърлят отпадъците както досега.

Божа работа е кога ще бъде построен заводът за боклук, заяви той. На въпрос за бездомните кучета кандидатът за кмет от ВМРО каза, че решението е просто - маркиране и регистриране на всички домашни любимци. Към момента са регистрирани 7 000, а реално са повече от 150 000.  Според администрацията в момента бездомните кучета са 10 000, но според мен са повече от 20 000, каза Джамбазки.

По въпроса за трафика Джамбазки каза, че на първо място трябва да се подреди „зелената вълна" в столицата. Той смята, че трябва да се увеличи цената за паркирането в „синята зона". Според него колите на Народното събрание се паркират абсолютно неправилно.

Според кандидата на НДСВ за кмет на София Владимир Каролев проблемът е, че е трудно да се въведе  събирането на боклука  по този начин в България, но това е единственият справедлив подход.

Един от проблемите в София е, че такса смет е много по-голяма, отколкото се харчи. Трябва да се проучи, защо различните фирми, които обслужват различните квартали, получават различно заплащане за работата си. Какъвто и начин да се въведе за плащане, няма да е по-евтино за хората, заяви той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1575 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини