Започва незаконно строителство на "Южен поток", твърдят граждани

  • 25 ноември 2013 13:16

  • 1869
  • 6
Започва незаконно строителство на "Южен поток", твърдят граждани
©

Без разрешително, без одобрен ПУП, без да е минало обсъждане и без разрешение от Министерството на околната среда и водите, на плаж Паша дере във Варна вече са закарани машини и тече подготовката за строеж на Газопровод "Южен поток".

Това съобщават пред Дарик гневни граждани, които уточняват, че не знаят дали има подписан договор, но започва строеж без за това да има окончателно разрешение от Министерството на околната среда и водите за излизане на газопровод на брега.

„Няма още решение и одобрение на тази най-съществена част от проекта. Още не се провело задължителното обсъждане по закон за това във Варна. Няма как и това да са машини за обследване и сондиране, защото докладът по ОВОС на морската част вече е готов и предстои да бъде обсъден и разгледан на 19 декември от 16.00 часа в Археологическия музей. Грубо се нарушава собственото ни законодателство, за да угодим на чужди корпоративни интереси.

Това означава, че нашите управници най-нагло показват законите, че цялото обсъждане на проблемите около този проект е проформа. Ние сме меко казано шокирани, ние сме разгневени. Държавата си затваря очите , че вече започва строеж във Варна при положение, че сама още не си е приключила всички законови процедури по този проект“, се казва в гневно писмо на протестиращите срещу строежа.

Последвайте канала на

1869 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.06.04 | 13:04

6
Трябва по най-бързия начин да се сезират органи на ЕС, защото т.н. правителство каза че уж нямало договор за Южен поток. Това трябва да се спре - Пашадере ще се превърне в изкупителна жертва ако някой сириец драсне клечката
st

2014.06.04 | 13:03

5
Нали знаете какво ще видите от южен поток,само едни тръби ще видите а цената на газта няма да намалее напротив ще поскъпне.

2014.06.04 | 13:03

4
абе вие не разбрахте ли ,че украинския копелдак върна комунизъма( комунистите ще са богати и ще си правят каквото си поискат ,народа да го духа)

2014.06.04 | 13:03

3
От тези не очаквайте нищо законно.

2014.06.04 | 13:03

2
Нали знаете че тръба ще има , независимо искате или не. Що не се отпуснете и насладите на изнасилването , вместо да се стискате и да ви боли :)))
AJ4A

2014.06.04 | 13:03

1
В Сърбия, Южен поток ще е дълъг около 450 км. и това ще струва на държавата около 1-1,5 милиарда евро. Очаква се тръбата да заработи през 2016 г., като евентуалните бъдещи постъпления за Сърбия от транзитни такси се изчисляват на около 200 милиона евро на година!!!! В България трасето няма как да е по-дълго от това в Сърбия, нооооооооо цената на това удоволствие за България ще е 3,5 милиарда евро, които ще се удържат от транзитните такси, които руснаците евентуално ще ни плащат. И ако транзитните такси са такива като в Сърбия (около 200 милиона евро на година), то значи н следващите около 20 години държавата България ще служи само и единствено за пренос на руски стоки през нейната територия, без да има каквито и да са моментни финансови изгоди за България!!!!! За подобно предателство на националните интереси трябва да има присъди, сурови присъди!!!!! Ама българите СПЯЯЯЯТТТТТТ и цял живот ще спят в блатото, в което тънат и цял живот ще тънат, че там си им е най-добре!!!!

Добави коментар

Водещи новини