Днес е Денят на миньора

  • 18 август 2011 06:38

  • 1072
  • 0
Днес е Денят на миньора
©

На 18 август ще бъде отбелязан Деня на миньора. Първо от 12.00ч. в Катедрален храм "Св. Неделя" в София ще се отслужи молебен за здраве на българските миньори и на българския народ.

От 12.45 ч. в зала "Роял" на хотел "Шератон" ще се състои пресконференция по повод Националното честване на Деня на миньора и отбелязването на 20-годишнината от учредяването на Българската минно-геоложка камара. По време на събитието ще бъдат представени акцентите от развитието на минерално-суровинната индустрия в страната през 2010 година и проектите за 2011 година.

Съорганизатори са Българската минно-геоложка камара, Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия, Федерация на независимите синдикати на миньорите - КНСБ и Синдикална миньорска федерация "Подкрепа".

В рамките на тържествената част, която започва от 13.30ч., ще се връчат и наградите на Българската минно-геоложка камара: Национална награда за социалноотговорна компания в минерално-суровинната индустрия; награди за дружество с постигнати най-високи годишни резултати в отделните подотрасли на бранша; награда за най-добър студент на Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски". По повод юбилея на БМГК браншовата организация ще отличи с колективни и персонални награди държавни институции, неправителствени организации, ръководители на компании в отрасъла и експерти за приноса им към развитието на минерално-суровинната индустрия.

На честването ще присъстват представители на отговорните за индустрията институции, неправителствени организации, компании и експерти от бранша. Традиционно Денят на миньора се провежда в деня на Успението на Св. Иван Рилски, считан за закрилник на българските миньори и на българския народ, информират от Минно-геоложката камара.

Последвайте канала на

Novini.bg
1072 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини