Свещеник от Варна: Епископ Борис има тайно семейство и 4 луксозни коли

  • 24 ноември 2013 10:05

  • 2659
  • 0
Свещеник от Варна: Епископ Борис има тайно семейство и 4 луксозни коли
©

Клюките в църковните среди говорят за тайно семейство на един от кандидатите за варненската митрополия, луксозен живот и 3-4 нови автомобила.

Това обяви в студиото на предаването „Тази неделя” по БТВ един от най-яростните противници на това дядо Борис да бъде начело на митрополията там протойерей Василий Шаган, свещеник от морската столица. Самият епископ Борис извини липсата си в студиото на предаването със здравословни проблеми и високо кръвно, причинени от „преживяното напрежение от изборните баталий” и не зае позиция по оправяните обвинение. Вчера Светият Синод да касира насрочения за днес избор за варненски митрополит и насрочи нов за декември.

Според протойерей Шаган касирането на вота е едно добро начало. По думите му слуховете за купуване на гласове за вота във Варна са изключително сериозни и може и да са клевети. Самият той изреди част от слуховете за дядо Борис - бил неблагочестив, скандален, злоупотребявал материално, дори имал тайно семейство. Според свещеника епископ Борис трябва да заеме позиция и да каже, че има петно върху името му, а пред варненската митрополия предстои прецизиране на подхода за повторното гласуване на 15 декември.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини