Епископ Игнатий: Дядо Кирил беше убит

  • 23 ноември 2013 09:33

  • 4044
  • 7
Епископ Игнатий: Дядо Кирил беше убит
© Булфото

Покойният митрополит на Варна Кирил, който бе намерен удавен в местността Траката на 9 юли, всъщност е бил убит.

Това заяви в предаването "Тази събота" по БТВ единият от двамата претенденти за наследник на поста Варненски и Великопреславски митрополит, епископ Игнатий от Сливенската епархия. Искате ли да говорим сега за убийството? Той сякаш чувстваше, че ще бъде убит. Не съм виждал друг по-тъжен поглед от неговия. Каза ми веднъж: „Искат да ме премахнат, да ме отстранят“. Аз му казах, че само с митрополит Николай имат търкания, а всички останали от Синода са на негова страна. Той ме погледна в очите и нищо не каза. Според мен има връзка цялата тази работа – патриаршеските избори. Дядо Кирил възпрепятства избора на Николай на патриаршия престол – там трябва да се търси истината за смъртта на дядо Кирил“, подчерта отецът. Според него не митрополит Николай, а олигарсите, свързани с него, стоят зад пъкленото дело. „Самият Николай не би направил такова нещо, но тези хора са свързани с Държавна сигурност, те управляват капиталите на България. Убийците потулиха много неща, но има една книга, която предизвести това убийство. А смъртта на даден човек не може да се предвиди 3 или 4 години преди това“, каза Игнатий.  Според него владиката Кирил е бил удушен. „Удавниците падат на дъното, а той е бил на повърхността на водата“, допълни духовникът.

Епископ Игнатий каза още, че ще се съобрази на 100% с решението на Синода дали да касира избора за митрополит на Варна, който по план трябва да се състои в неделя. За поста, освен Игнатий, претендент е и епископ Борис. Около него обаче се завъртя скандал с купуване на гласове за издигането му за кандидат. Аз съм като шерпите, които носят багажа към Еверест. Такъв съм в избора за Варненски митрополит. Защото при Борис нещата са предопределени. Пак ще повторя – говори се за 30 000 лева на човек, за да бъдат манипулирани изборите. Игнатий заяви, че дори да бъде избран за Варненски митрополит, ще се откаже от мястото на третия ден след избора и ще посочи кой да бъде управляващ огромната епархия. Как ли не се опитваха да ме омаскарят. Какво ли не измислиха за мен – че съм участвал в бизнеса с проститутки, какво ли не. Аз съм отдаден на Бога и това е истината, заяви Игнатий.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4044 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2013.11.25 | 11:30

7
Добре дошли във България БУМ! Политиците ни мамят и лъжат, медиите ни промиват мозъците с най-големите тъпизми от сорта на с кого ходела Златка Райкова и всички риалити формати вместо нещо за българщината да кажат, ето че и на църквата излизат на яве не толкова приятните дела.. образованието нулево и как очаквате да стават хора тук???

2013.11.25 | 10:20

6
Ако комунистите не ни излъжат, кой друг? Много ясно, че е убит!
аrhar

2013.11.25 | 10:19

5
Свинарят Г. Гергов е ортак с Гоце и кукловодите на ДС от кръга ' монтерей ' Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов . Освен това свинарят е в една секта и с Цацаров, така че, никой не трябва да очаква цацаратурата да започне да търси ' поръчителя ' ! Кой назначи Д. Пеевски ? А кой назначи Цацаров ?
Конспиративни теории за трети клас

2013.11.25 | 10:18

4
Да, бе убит! И кой го казва? Точно тоя който иска да става митрополит... По-скоро Игнатий се опитва да очерни противниците си, много е грозно по този начин обаче да действа. Изглежда нямат срам дори епископите вече...
поп варню

2013.11.25 | 10:18

3
Само трома във Варна не знаят, че Кирил беше убит: - шефката на съдебна медицина, шефа на полицията и варненския прокурор . . .
Жирафито

2013.11.24 | 14:26

2
Крокодилите взеха много тънки плетки да плетът. Направо веселба, или както беше писано купон по време на чума.
Margarita Iglikova

2013.11.24 | 13:47

1
Тук ,не желая да взема отношение,но по принцип,подкрепям християнството!Защото го Обичам !

Добави коментар

Водещи новини