КНСБ: Призоваваме студентите да ни подкрепят

  • 20 ноември 2013 07:56

  • 1987
  • 2
КНСБ: Призоваваме студентите да ни подкрепят
©

Предприетите мерки от правителството не обезмислят протеста на КНСБ. Трябва да се подобри системата на задължително изплащане на заплати от страна на работодателя. Работещите трябва да могат да искат фалит на дружеството, ако не изплаща заплата. Това заяви в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов.

"Искаме да няма социален взрив през зимните месеци. За енергетиката и проблемите й никой не говори. Миньорите предупреждават, че има загуби в дружествата, например в "Мариците", които са необясними, а това вещае забавяне на заплатите", коментира той.

Според Христов изникват скандали за назначаване на хора без квалификация, наблюдаваме нарушаване на закона. Проблемите в здравеопазването също са много сериозни. "Имаме искане за повишаване с 10% на заплатите в държавната администрация, които не бяха удовлетворени от кабинета".

Днес очакваме да участват около 6000 души организирани от КНСБ. Нека студентите да подкрепят нашето шествие за ръст на заплатите и за подобряване на живота на хората, призова Христов протестиращите студенти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1987 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.20 | 11:40

1
Глупак! Младите хора трябва да създават собствен бизнес, а не да стачкуват. Откъде да дойдат готови пари?
Of

2013.11.20 | 13:19

2
А от къде пари да създадат този бизнес? Да теглят кредити и да станат роб в собствената си държава ли?

Добави коментар

Водещи новини