Адемов: Данъчните облекчения ще обхванат повече от 460 000 души

  • 19 ноември 2013 14:27

  • 1056
  • 3
Адемов: Данъчните облекчения ще обхванат повече от 460 000 души
©

Трябва да подобрим дейността на Агенцията по заетостта. Това ни препоръчва и самата Европейска комисия.

Това заяви пред журналисти в парламента министърът на труда и социалната политика Хасан АдемовХасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година завършва във връзка с информацията за евентуално отстраняване на директора на агенцията Камелия Лозанова заради писма от Брюксел. „Три са писмата. Последното писмо е от главния комисар на Агенция „Трудова заетост, приобщаване и социална политика. В писмото пише, че има проблеми: в комуникацията на Агенцията по заетостта с обслужването на бенефициентите, в това число и на работодателите; с модернизирането на публичните служби по заетост", обясни министърът, като уточни, че в писмото се препоръчва да се подобри дейността на Агенцията по заетостта.

На въпрос дали смята, че това са пропуски на Камелия Лозанова, той отговори: ''Стремим се да подобрим дейността на Агенцията по заетостта". Относно това дали има опасност България да не получи финансиране от Европейския социален фонд, ако Лозанова не бъде сменена, министърът уточни: "Това, което е записано в писмото, е свързано с възможността преди да се сключи споразумението за партньорство между България и ЕК, ако не са изпълнени предварителните условия, а едно от тях е модернизирането на публичните институции по заетост, да се забави сключването на това споразумение". Министърът не коментира въпроса за предположението на Лозанова, че зам.-министър Росица Янкова пише писмата до Брюксел. „Аз нямам впечатления, с които да противопоставя служителите в МТСП. Достатъчно коректен съм и към едната, и към другата. Ако имате въпроси, задайте ги към тях".

"Данъчното облекчение ще обхване хората с минимална работна заплата или доходи до размера на минималната работна заплата. По данни на НОИ и на НСИ тези, които получават доходи до 340 лв. са около 462 000 души. Ако приложим мярката към всички български граждани, които са с доходи до размера на минималната работна заплата, от гледна точка на възстановяване на данъчния кредит, за бюджета за 2015 г. ще бъдат необходими 150 000 млн. лв.", коментира Адемов намерението на правителството да въведе схема за данъчно облекчение за хората с най-ниски доходи.

Той уточни, че от около 200 000 души получават минималната работна заплата, доходите на останалите са под 340 лв. Има хора, които се осигуряват на намалено работно време – 6-часов или 4-часов работен ден. По повод одита на Инспектората на социалното министерство Адемов уточни, че проверката е за схемата „Безопасност при работа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Не е приключил одитът, заяви министърът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1056 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AJ4A

2013.11.20 | 00:30

3
Над 460 000 получават доходи до 340 лева, а около 1 070 000 пенсионери получават пенсия под 251 лева ......... ама се обзалагам, че пълви тичкат пред урните да гласуват за .......... собствените си "палачи", държащи ги цял живот в пълна мизерия!!!!!

2013.11.19 | 19:37

2
shte go pochystvat otzad ,xybavo shte sa oblekchat.

2013.11.19 | 19:36

1
Оставка! Оставка! Оставка!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини