Опелото на митрополит Натанаил ще е на 19 ноември в Гоце Делчев

  • 17 ноември 2013 20:36

  • 2050
  • 0
Опелото на митрополит Натанаил ще е на 19 ноември в Гоце Делчев
© булфото

На своето заседание днес Светият синод реши опелото и погребението на Неврокопски митрополит Натанаил да бъде на 19 ноември от 11 ч., пише Дневник.

Опелото на митрополит Натанаил ще бъде в град Гоце Делчев в катедралния храм "Успение Богородично". Той ще бъде погребан до самия катедрален храм, съобщиха от канцеларията на Светия синод. За наместник на овдовелия митрополитски престол до избора на нов Неврокопски митрополит бе определен Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, който ще организира изборите в епархията и ще ръководи делата й до каноничното избиране на нов Неврокопски митрополит.

Досегашният викарен епископ Мелнишки Серафи остава такъв до определяне каталога на епископите кандидати за митрополитския престол и официалното стартиране на изборната процедура.

Митрополит Натанаил почина на 16 ноември след тежко боледуване, навръх 61-ия си рожден ден. Поклонението пред беше днес в Синодалния параклис "Св. цар Борис", където в 11 ч. беше отслужен трисагий в негова памет.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2050 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини