Двама са кандидатите за временен заместник на Натанаил

  • 16 ноември 2013 20:52

  • 5689
  • 1
Двама са кандидатите за временен заместник на Натанаил
©

Свещенството от овдовялата след кончината на Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Натанаил Неврокопска епархия настоява пред Светия Синод на Българската православна църква за временно управляващ на епархията да бъде определен или Ловчанският митрополит Гавриил или Старозагорският митрополит Галактион.

Това изявление пожелаха да разпространят чрез БТА от името на всички свои колеги в епархията свещениците от Благоевградската духовна околия, които се събраха днес след смъртта на Неврокопския митрополит Натанаил и отслужиха заупокойна молитва в негова памет в централния благоевградски катедрален храм "Въведение Богородично". Позицията си за временно управляващ на епархията да бъде избран един от двамата посочени от тях митрополити те заявиха, че е съгласувано със свещениците от останалите духовни околии на цялата Неврокопска епархия. Всяко друго предложение за наместник на епархията е нежелано и ще бъде последвано от протести, заявиха свещениците.

Както бе съобщено по-рано днес, Светият Синод ще се събере от 15.00 ч. утре на извънредно заседание и ще определи дата за опело и погребение на Неврокопския митрополит Натанаил. Ще бъде назначен и Наместник на овдовелия Неврокопски епархийски престол, който канонично да ръководи делата на епархията до избор на наследник на покойния митрополит Натанаил.

Последвайте канала на

БТА
5689 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
br.M. "Philips"

2013.11.17 | 13:47

1
Досиетата X : Поповете и папата поставят "белега на звяра" !

Добави коментар

Водещи новини