КНСБ: Време е да се чуе гласът на работещите българи

  • 14 ноември 2013 10:07

  • 1515
  • 4
КНСБ: Време е да се чуе гласът на работещите българи
©

Време е най-накрая да се чуе гласът на работещите българи и исканията им по отношение на доходите, сигурността на работното място и условията за пенсиониране. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров по повод предстоящия на 20 ноември протест, който синдикатът организира.

Димитров обясни, че по всички тези въпроси КНСБ прави и конкретни предложения към правителството. „Моментът е сега, защото бюджетът е в парламента и между първо и второ четене е времето, когато могат да се направят реални промени. Ние предлагаме 5-6 конкретни неща. Едно от най-важните искания е ориентирано към данъка върху дохода на работещи бедни – тези, които получават работна заплата до 400 лв месечно, това са над 500 хиляди работещи българи и служители, да им върнем накрая на годината годишния данък, който е в размер на малко повече от една заплата. Това ще струва около 200 милиона на бюджета, точно толкова могат да бъдат вкарани, ако се въведе мярка за криминализиране на укриването и неплащането на осигурителни вноски – един дълъг дебат, който най-накрая трябва да приключи според нас.

КНСБ ще предложи и замразяването на пенсионната възраст не само за една година, а за 7 години”, уточни Пламен Димитров. Според него всички тези предложения са комбинирани със законови мерки в 5 закона, така че хората да имат сигурността, че ще си получат заплатите. По думите на синдикалиста, гражданите на България искат антимонополно и антикорупционно законодателство т.е. да е ясно кой определя цената на тока и водата, да има граждански контрол върху тяхното ценообразуване.

Последвайте канала на

1515 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бай Шиле от Кюстендил-стар комунист

2014.12.06 | 20:34

4
Лапайте го с картофите, червени боклуци !!!
Toshko

2014.12.06 | 20:34

3
КНСБ се опитват да направят нещо положително за тази държава, за сигурността на работниците и пенсионерите, като не веднъж са взимали участие по държавни срещи и комисии, с единствената цел - подобряване живота на българина. Нужен е такъв протест, за да може да се чуят исканията на работниците, защото явно по друг начин не става.
гошо

2014.12.06 | 20:34

2
Ами да. В това размирно време ако синдикатите не излязат на протест, тогава кой. Ние можем само да ги подкрепим. Техните митинги винаги са били за доброто на хората, а не заради някакви чужди интереси.!!

2013.11.19 | 11:18

1
ГЕРБ ще правят протест в Пловдив!? Защо? Ще искат предсрочни избори, ще се опитат да настроят местната власт срещу правителството заради еврофондовете, бежанците, бюджета и какви ли не други измислици. Викат всички кметове, за да искат от тях организирането на метежи във всеки голям град. Не случайно е избран Пловдив, за да се създаде впечатление, че има бунтове и извън София. Следващата събота ще направят протести и в Бургас, Благоевград, Велико Търново, Габрово... Сценарият на Бойко е да вдигне вълна, подобна на протестната от февруари. Такава вече 6 месеца липсва, протестът си остана само на жълтите павета. И то на част от тях. Не бива да допускаме поредната тиквизеция и манипулация. Да спрем ГЕРБ и да преосмислим тяхното политическо съществуване, соето е пагубно за страната!

Добави коментар

Водещи новини