Пламен Димитров: Виждаме заплаха за енергийната сигурност на България

  • 12 ноември 2013 14:36

  • 1428
  • 1
Пламен Димитров: Виждаме заплаха за енергийната сигурност на България
©

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви в интервю за БНР, че влошаващата се икономическа и обществено-политическа ситуация в страната и основно бедността на българина, са мотиви за предстоящи акции, които КНСБ и КТ "Подкрепа" подготвят съвместно. Конкретните действия ще станат известни утре.

"Нагласите на нашите членове, и в двата синдиката, са за негативни очаквания в много сектори, но на първо място в енергийнния. Не виждаме адекватни, устойчиви мерки. Това, което виждаме в момента, е заплаха за енергийната сигурност на България от гледна точка на доставките на електрическа енергия. Освен всичко друго обаче бюджетът за следващата година не намира формули и решения на проблемите. Най-основната причина е бедността на българина, не виждаме промяна на досегашната финансова рестрикция като цяло, стимулиране на икономиката и увеличение на доходите", категоричен беше димитров.

Той  подчерта, че не искат оставки, а решение, което да накара работещият българин да почувства, че догодина ще живее по-добре. Синдикатите очакват въвеждане на необлагаем минимум или поне стъпки в тази посока. Целта е да се обърне фокусът на внимание върху работещия българин, който изкарва брутния продукт и за него трябва да има радикални мерки, които властта трябва да осигури. "Не искаме оставка на всяка цена на някого. Искаме промяна на политиките и ако този, който сега управлява, може да го осигури, не виждам причина да не продължи да работи.Никой не говори в момента за национална стачка", завърши Димитров.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.13 | 10:06

1
Смешник, скрий се и не се обаждай !! Ти си от Комунистическите профсъюзи --ортак на правителството !!!!

Добави коментар

Водещи новини