Километрична опашка на турската граница

  • 11 ноември 2013 09:56

  • 1483
  • 0
Километрична опашка на турската граница
© Булфото

Около десеткилометрова опашка от тирове се е образувала на турския граничен пункт Капъкуле на границата с България. Това е пореден случай на забавяне при преминаването в последните месеци, този път от турска страна.

Представител на одринската митническа служба обаче е заявил, че опашката се дължи на забавяне на обработката на камионите митницата на Капитан Андреево, която работела с намален капацитет заради извършваната реконструкция, предаде БТА.

Освен това много от шофьорите предпочитали да тръгнат на път в края на седмицата, за да бъдат в началото на седмицата на българската митница. Затова и опашките се натрупвали главно през почивните дни.

Около 400 тира са се събрали през последното денонощие на турската граница, чакайки на опашка, за да минат през българската митница, отбелязал турският представител.

По думите му очакват до края на деня опашката да се изтегли.

В същото време турски шофьори на тирове пак са протестирали заради дългите чакания на границите с България. Те настояли пред турската митническа администрация да бъдат предприети мерки за разрешаване на проблема.

Последвайте канала на

1483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини