Гогов уволнен в деня на посещението на шефа на "Газпром"

  • 08 ноември 2013 17:39

  • 3266
  • 2
Гогов уволнен в деня на посещението на шефа на "Газпром"
© Булфото

"Да разбереш от справка в електронния портал на Търговския регистър, че си уволнен преди една седмица и никой да не ти каже право в очите защо те маха и сменя с данъчен експерт, хич не е гот. Въобще кадровата смяна на шефа ни Димитър Гогов с "виден" данъчен чиновник от видинския край - Шишман Чаушев, може да ти звучи като виц, но не е. За съжаление... така работят шефовете ни в енергийния холдинг, така работи и се управлява днес енергетиката ни. На тъмно и непрозрачно", коментира пред БТВ в коридорите на "Булгаргаз" притеснен служител.

Освободеният изпълнителен директор на държавния газов монополист "Булгаргаз" Димитър Гого
в е бил държан една седмица в пълно неведение от шефовете си в "Български енергиен холдинг", че е освободен. Постът на Гогов поема бившият регионален данъчен директор във Видин Шишман Чаушев. За него е известно, че няма никакъв опит и експертиза в енергетиката и конкретно в доставките и търговията с природен газ. Чаушев започва кариерата си като данъчен инспектор през 1992-ра и до днес израства до регионален директор във Видин.

Самият Димитър Гогов съобщи пред БТВ, че лично не е бил информиран от никой за смяната му с Чаушев. Той е научил вчера от случайна справка в партидата на Търговския регистър. "И затова днес си събирам нещата. Не познавам Чаушев, но ще се запознаем тези дни при предаването на ключа и документите", разказа лаконично пред телевизията Димитър Гогов.

Нито от пресцентъра на енергийното министерство, нито от "Български енергиен холдинг" коментират новината за освобождаването му.

Решението Гогов да бъде освободен е от 31 октомври - деня, в който в България пристигна руският газов крал и шеф на "Газпром" Алексей Милер. Когато след почти четири часа преговори на Алексей Милер с премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и енергийния министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на пред медиите в Министерския съвет бе обявена и тържествената символична първа заварка на българския участък от газопровода "Южен поток".

Димитър Гогов бе начело на „Булгаргаз” от януари 2007-ма година, но работи за държавния монополист от 1999-та, като започва кариерата си като специалист в отдел "Събиране на вземания". Най-големият проблем на дружеството е да си събере вземанията за газ от топлофикациите. По последни данни "Булгаргаз" все още има да взема окоро 200 милиона лева от топлофикациите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3266 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.09 | 01:46

2
ШУТ на всички гербаджийски тикви ! Уроди начело с мутротиквата Борисов ! ДОЛУУУУУУУУ !!!
Николов

2013.11.09 | 00:09

1
Тази "гербаджийска тиква" е директор на Булгаргаз още от 2007г. , назаначен от твоя човек Румен Овчаров и приятелката му Корнелия Нинова- председател на Надзорния съвет на БЕХ по това време !!! Колкото до ГЕРБ, те са дъщерна партия на БКП,като ДПС,НДСВ,АТАКА и РЗС. Така ,че внимавай кой псуваш,да не излизе че псуваш майка си !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини