Общинарите не обсъждат скандалните записи на пловдивския кмет, липсва кворум

  • 08 ноември 2013 10:48

  • 925
  • 3
Общинарите не обсъждат скандалните записи на пловдивския кмет, липсва кворум
©

Липсата на кворум провали извънредната сесия на Общинския съвет в Пловдив, свикана във връзка с разпространените скандални записи около кмета Иван Тотев. В залата присъстваха 19 от необходимите 26 съветника, което наложи отлагане на сесията.

Кметът Иван Tотев също дойде. Нямаше ги обаче неговите колеги - общинските съветници от групата на ГЕРБ, както и общинските съветници от „Кауза за Пловдив”, „Земеделски съюз” и някои независими съветници. Според Николай Радев, председател на групата общински съветници от БСП, това, което се случи в залата на Общинския съвет в Пловдив, е умален модел на случващото се в парламента. Според него, решението е предсрочни избори за кмет на Пловдив. Инициаторът за свикването на извънредна сесия Славчо Атанасов пък коментира, че хората от неговата група ще продължат да задават въпроса за „бруталните незаконни решения, внасяни в ОбС”, на всяка следваща сесия, докато не получат отговор от кмета. Дани Каназирева каза, че предсрочни избори в Пловдив бяха усложнили обстановката, прокуратурата е тази, която трябва да се произнесе. Съветничката продължава да твърди обаче, че оставката е високо морален акт. Кметът Иван Тотев даде отговори на почти всички въпроси на журналистите, въпреки, че те не внесоха достатъчна яснота по основния въпрос.

Тотев каза, че въпросът за отсъствието на съветниците от ГЕРБ не е от неговата компетенция. Според него, самият факт, че в залата няма кворум говори сам по себе си за тежестта на темата. Пак според Тотев, няма причина да бъдат давани обяснения пред гражданите за въпросния скандал с изтеклите записи, всеки ден в държавата ни ставали какви ли не скандали. Нещо повече, Тотев смята, че неговите избиратели не искат никакви обяснения. Идеята е да се удари ГЕРБ. Това се прави на национално ниво всеки ден, каза кметът. Пловдив е важен град за страната и затова и най-големите удари могат да се очакват именно тук. Според Тотев, политиката, която прави ГЕРБ в Пловдив е добра за града, показват го резултатите. Затова и с всеки ден подкрепата им в Общинския съвет расте. По думите на пловдивския кмет този мандат ще бъде с добър завършек. След броени дни Общинският съвет в Пловдив ще има редовна сесия. На нея най-вероятно отново ще бъде повдигнат въпроса със скандалните записи на кмета.

Последвайте канала на

925 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.11.08 | 13:13

3
комунистите МОГАТ САМО ДА ЛАПАТ ЧЛЕНА НА ТОТЕВ
koko

2013.11.08 | 12:20

1
Тичай,коневеъза ще изпуснеш.

2013.11.08 | 13:05

2
Славчо Атанасов след като се отцепи от ВМРО и се прегърна с БСП за какво се бори. За каузата на БСП или за нещо по средата.Той остави Пловдив в разкрачено положение, Т.Е. ИСКАМ ДА СЪМ КМЕТ, НО С ПРЕДАТЕЛСКО ПОВЕДЕНИЕ. Това спря развитието на града.

Добави коментар

Водещи новини