Животновъди планират блокада на "Капитан Андреево"

  • 08 ноември 2013 07:46

  • 1110
  • 0
Животновъди планират блокада на "Капитан Андреево"
©

В знак на протест срещу политиката на правителството в сектора, животновъдите планират едночасова блокада на българо-турската граница при пропускателен пункт "Капитан Андреево". Блокадата ще започне в 11 часа-съобщи животновъдът Петко Налбантов, цитиран от БНР.

"Ние не искаме нито оставката, нито на министър-председателя. Искаме да разберем само къде се намираме в бюджета за 2014-а година и да ни бъдат доизплатени тези средства, които ни бяха обещани и които ни ги отрязаха в последния момент и отидоха на някой друг. Това, което го правим, е крайна мярка. Не виждам от това по-крайна мярка какво трябва да направим, за да бъдем чути. Едва ли ще ни дадат разрешение да блокираме границата, защото ние не сме гръцки фермери, както те бяха блокирали 20 дни и никой не ги закачи и цялата гръцка държава беше за тях. При нас е обратното. Виждате какво се случва – 300 полицаи, жандармерия, охрана, като че ли сме престъпници", каза Налбантов.

Налбантов не очаква да има сблъсъци с полицията: "Ние не отиваме да правим сблъсъци, искаме само да бъдем чути. В момента, в който бъдем чути, започваме да си гледаме работата, защото имаме достатъчно работа."

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини