Иракчанин мами сирийските бежанци

  • 08 ноември 2013 07:18

  • 1654
  • 1
Иракчанин мами сирийските бежанци
© Булфото

Иракчанин обикаля около бежанските центрове в Пъстрогор и Харманли и мами сирийски бежанци. Той прибира между 150 евро и 700 долара на човек с обещанието, че ще ги извади от лагерите, ще бъдат настанени в уютни квартири в София и бързо ще получат статут, пише в. Труд.

"Денонощно в центровете в София пристигат хора, които са били подмамени", съобщи вчера шефът на агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев. Вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола заяви, че вече са взети мерки иракчанинът, както и двама негови помагачи, да бъдат задържани. Само в нощта на вторник срещу сряда в лагера във "Военна рампа" били прибрани 17 сирийци. Те повярвали на иракчанина, но той ги стоварил на улица в кв. "Надежда". Там били открити от полицаи.

По същия начин било излъгано и семейството на 17-годишния Али, който стана жертва на нападение пред лагера във "Военна рампа". Състоянието му се подобрява, казаха лекари. Нападателите обаче още не са задържани. В България вече пристигнал от Швейцария баща му Хюсеин ал Джасим. "В болницата се грижат много добре за него. Искрени благодарности! Искаме такива престъпници да бъдат преследвани и да получат най-тежкото наказание. Синът ни е пострадал, без да е направил нищо лошо на никого!", заяви бащата.

Камерунка се оплака вчера, че била нападната в понеделник на автобусна спирка в София. Тя си извадила медицинско и Шесто РПУ вече разследва инцидента. "Чаках автобуса и усетих как ме удрят. Мисля, че беше с тежък метален предмет, не знам точно. Огледах се и видях двама млади мъже, които носеха нещо в найлонова торба", разказа камерунката.

Междувременно жители на столичния кв. "Овча купел" се оплакаха, че се страхуват да излизат вечер от домовете си заради многото бежанци в района. Служителка от куриерска фирма разказа пред екип на "Труд", че видяла сбивания между африканци. Служители на близка болница също свидетелстват за сблъсъци между тъмнокожите. Споделиха също, че чули как бежанци извършват кражби в магазини в квартала. "Знаем за задигнати скъпи бутилки с алкохол", разказаха двама пенсионери. "Страх ни е да излизаме по тъмно. Не знаем какви хора са", споделиха притесненията си хората в квартала. Някои от тях, които живеят в близост до лагера, дори се оплакаха че не желаят да живеят вече в този район. "Нямаме проблеми с бежанците. Дори децата им си играят в двора на университета", казаха пък охранители от Нов български университет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1654 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай ганю

2013.11.08 | 19:39

1
стига уе. тоз цигааннин хитър като нашенец

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини