Отпускат 2 млн. лв. за подземни паркинги в Русе

  • 07 ноември 2013 07:27

  • 926
  • 0
Отпускат 2 млн. лв. за подземни паркинги в Русе
©

Правителството отпусна целево 2 млн. лв. за изграждане на подземни паркинги в Русе. Средствата са за покриване на неразплатените разходи за изграждане на гаражите за около 1000 автомобила в централната част на дунавския град, пише в. Монитор.

Подземните паркинги са направени, за да се подобри транспортният достъп до центъра на града, който се явява икономически, културен и логистичен център в региона. Държавата осигурява финансирането чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за тази година.

На последното си заседание Столичният общински съвет пък реши да се направи паркинг под бул. „Цар Борис III” до сградата на Районния съд. Той ще е с 340 места, разпределени на едно ниво. В него ще се влиза от двете локални по бул. „Цар Борис III”. Трябва да се прави идеен проект. С конкурс ще се избере фирма, която да получи правото на строеж и после определен брой години да събира таксите за паркирането и така да си върне инвестицията. Подземни паркинги трябва да има и под пл. „Македония” и под бул. „Дондуков”. Последният ще бъде с няколко входно-изходни рампи и ще е в отсечката между „Бачо Киро” и „Васил Левски”. Именно заради подземния паркинг, който ще се прави, кметството отложи за 2014 г. дългоочаквания ремонт на „Дондуков”.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини