Миньорските синдикати с обща декларация

  • 06 ноември 2013 14:26

  • 740
  • 0
Миньорските синдикати с обща декларация
© Булфото

„Критичната финансова нестабилност на "Мини Марица-изток" повишава социалното напрежение сред нас миньорите и поражда редица въпроси за бъдещето на дружеството. За нас е ясно, че само средства за работни заплати не гарантират сигурността на трудовата заетост, а още по-малко здравословните и безопасни условия на труд на работните места".

Това са записали представителите на двата синдиката в държавното въгледобивно дружество. Документът е адресиран до ресорния министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на и до премиера Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Председателят на „Подкрепа" Генчо Генчев коментира пред Дарик, че ако исканията на колегите му не бъдат чути, ще потърсят законови форми на протест. „Не разбирайте класическите стачки със спиране на работа. Обществото измисли нови форми на протест-гражданско неподчинение, посещение на министерството в София. Може да застанем някъде, където ще принудим управляващите да дойдат при нас. Необходим е не просто диалог, а ползотворен диалог", обясни синдикалистът. Какво още каза той чуйте в прикачения звуков файл.

В декларацията се настоява за незабавни мерки за финансово стабилизиране на дружеството, чрез достигане на реалната цена на добиваните въглища и изпълнение на многобройните решения и предложения от проведените браншови съвети.

В средата на август министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на утвърди нова, по-висока цена на добиваните в „Мини Марица-изток" лигнитни въглища, предназначени за производство на електроенергия.От 1 септември тя е 75 лв. за тон условно гориво, което е с 3.50 лв.повече от настоящата.

Последвайте канала на

740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини