Студент предложи референдум за окупацията на СУ

  • 05 ноември 2013 11:27

  • 1760
  • 3
Студент предложи референдум за окупацията на СУ
©

Нека в Софийския университет "Св. Климент Охридски" да се организира референдум, за да се види мнението на цялата студентска и академична общност на какво мнение е по въпроса за окупацията.

Това предложение направи Георги Сенгалевич от студентския съвет на СУ на срещата на министъра на образованието и науката проф. Анелия КлисароваАнелия Клисарова Проф. д-р Анелия Клисарова  е родена на 13 декември1961 г. във Варна. Завършва медицина във Варна със студенти в МОН, предаде БТА. Сенгалевич даде пример с направения референдум в Медицинския университ в София дали да има окупация във висшето училище. На срещата не присъстват представители на "Ранобудните студенти", които организират окупацията на Ректората на СУ и на аудитории в други висши училища. По повод на отправените критики от "Ранобудните студенти", че Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ не представлява и не защитава интересите на студентите, заместник-председателят на НПСС Иван Котуев заяви, че "организацията защитава интересите на студентите, въпреки че към момента няма една стотинка в касата си".

Бюджетът на НПСС към момента е в пъти по-малък от бюджетите на студентските съвети в големите висши училища, заяви Котуев. Председателят на студентския съвет в Медицинския университет в София Николай Гешев предложи висшите училища и МОН да изработят механизъм за даването на стипендия на студентите, които са пълни отличници, а след това и на отличниците. Министър Клисарова каза, че студентите-отличници могат да бъдат освобождавани от такси, но това решение може да се вземе от ръководствата на университетите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1760 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Вася

2013.11.06 | 09:56

3
Само не разбирам защо не сте споменали, че въпросният студент е част от ПП "Атака" и съветник на депутата от същата партия Гален Монев. Момчето е интелигентно, но мнението му за протестите са в зависимост дали Атака е в опозиция или не....

2013.11.06 | 09:56

2
Това е подвеждащо, комунистите нямат равни във фалшификациите, не се връзвайте!

2013.11.06 | 09:56

1
От герб няма по-добри във фалшификациите. За 3 години го доказаха.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини