Английски експерт пуснал отново Крайслера за подслушване

  • 04 ноември 2013 07:10

  • 1366
  • 0
Английски експерт пуснал отново Крайслера за подслушване
©

Повреденият сив крайслер, който бе иззет от прокуратурата след скандала с подслушването това лято, е бил огледан и включен от английски експерт - служител на фирма производител на подобна техника.

Кетчърът проработил, но после зациклил и специалистът съсредоточил уменията си върху софтуера му. Очаква се до дни той да разбере какъв е проблемът с техниката и може ли да се отстрани бързо. След като чуят становището му, прокурорите ще решат дали да пращат крайслера в Англия за експертиза, или да поканят тамошен екип в София.

Целта е да се възстановят файловете, за да се разбере имало ли е незаконно подслушване, прихващани ли са разговори с джиесеми и на какво разстояние. Твърдеше се, че файловете са изтрити от отстранения от МВР Радо Отвертката, той пък отрича.
От експертното заключение ще зависи дали ще има нови обвинения за нерегламентирано подслушване срещу бивши шефове на МВР.

По делото са следствени 4-има - бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и трима от служба СДОТО. Бившият МВР засега е обвинен, че не е упражнил контрол над подничените си.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Цветанов по ново дело за присвоване на 50 000 лв. Очаква се Цветанов да депозира декларация, че се отказва от него.

Последвайте канала на

Novini.bg
1366 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини