КНСБ: Не е дошъл моментът за национална стачка

  • 03 ноември 2013 12:39

  • 1281
  • 4
КНСБ: Не е дошъл моментът за национална стачка
©

Не може да се вземе решение за национална стачка, какъвто беше призивът на студентите от 1 ноември. Това коментира пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров. Димитров не е сигурен обаче, че до седмица-две или повече, тази оценка няма да бъде променена на 180 градуса.

Димитров коментира, че студентският гняв и протест винаги имат своето морално измерение, не само сега, но и в годините назад. Според него обаче националната стачка като действие е нещо изключително сложно и трябва да бъде подготвено като събитие, което да се случи в най-точния момент и да има възможността да получи подкрепа. Не трябва да се прибързва с обявяването на национални протестни действия или стачки, ако те нямат силна подкрепа.

Към настоящия момент информацията на двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" за ситуацията в момента не води до решение за национална стачка, макар че ситуацията е много сложна и социално напрежение има в много сектори, не само в здравеопазването, посочи Димитров. 

Трябва да се консолидират всички възможни действия, за да може да се постигне успех и това става в обща координация във времето. В края на следващата седмица предстоят разговори между двата синдиката за анализ на напрежението и за бъдещи действия, добави още Димитров.

Според него най-важният проблем е в енергетиката и въпреки диалога с министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, решенията не са крайни и твърди.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1281 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иван

2013.11.04 | 07:56

4
Аз не знам вие изобщо за какво сте.Само да лапате и нищо не правите.

2013.11.04 | 07:56

1
Този казионен синдикат не е нищо повече от комунистическите профсъюзи , които бяха придатък и отроче на ком.партията . Продължават слугинското си съществуване !!!!
срам

2013.11.04 | 07:56

3
много си прав - всички знаят че няма синдикати в тази страна те само сабират членски внос от работещите обикновенни хора а защитават интересите на олигарсите . ако бяха истински синдикати щяха да се научат от гърците как се правят стачки.

2013.11.04 | 07:56

2
Нямаме и синдикати като хората..... ОСТАВКА!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини