Военни шефове се командировали при манекенки

  • 03 ноември 2013 06:40

  • 3720
  • 6
Военни шефове се командировали при манекенки
© Getty Images/Guliver

Шефове на военно дружество, работещо на загуба вече повече от три години, са си правили екскурзии до лъскавия моден форум "Прет-а-Порте" в Париж. Изпълнителният директор на "Интендантско обслужване" Соня Неделчева и един от членовете на Съвета на директорите две години подред са ходили на командировки в Града на влюбените с пари на дружеството. Заповедите за скъпите екскурзии пък били незаконно издадени, пише "Стандарт".

Преди два месеца пък шивачките, работещи там, се вдигнаха на бунт заради неизплатени заплати. Още тогава Неделчева и членовете на Съвета на директорите бяха уволнени, като принципалът на дружеството министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен нареди одитна проверка на работата им.

Оказа се, че въпреки осигурените от военното ведомство поръчки, дружеството е работило с огромни загуби. От 2010-а година, когато досегашното ръководство е заело длъжност, загубите възлизат на над 2.5 милиона лева. Шивачките пък работеха на пълно работно време по шест дена седмично на заплащане под минималната заплата. От 2009-а насам минималното заплащане в дружеството е 240 лева.

За пред НОИ обаче са плащани осигуровки върху актуалната МРЗ от 310 лева. Одиторите са констатирали и огромни липси на дълготрайни активи. В резултатите от проверката им е посочено, че дружеството е раздало 74 000 лева за правни услуги без сключен договор, а договорът за физическа охрана е неизгоден и ощетява държавата. Общо за периода са разплатени над 3 милиона за разходи по организация и управление. Разходите за основната дейност на дружеството са със над 700 000 лева по-малко.

Общото заключение на одиторите е, че дейността на дружеството е осъществявана без ясна програма и при липса на координация. Докладът от проверката гласи, че управлението на дружеството е било неефективно, а контролът от страна на принципала - първо Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, а след него за кратко и Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, е бил слаб. Резултатите ще бъдат изпратени във военноокръжната прокуратура в София.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3720 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Радо

2013.11.04 | 00:24

6
Мдаааааааааааа държавният служител разпуска колани докато останалите кучета го яли. Затягайте колани за да живее държавната пиявица дето нищо не произвежда освен министерства. Кога държавният служител ще почне да си плаща за здравни и пенсионни осигуровки а не да им ги плаща данъкоплатеца?
mmm

2013.11.04 | 00:24

5
народа им плаща всичко, и те се чудят къде да отидат, за да се изплющят - нормално за България
lo6

2013.11.04 | 00:24

4
otrejete im pi6kite

2013.11.04 | 00:24

3
50 LV RAZHODI UPSURT
А

2013.11.03 | 23:05

2
Дай го малко по простичко, така като кажеш разходи за основна дейност никои не те разбира. Разходи за основна дейност се отчитат подотчетни лица. Вече друг въпрос е кои са тези лица и дали са харчени пари за командировки или матриал

2013.11.03 | 23:05

1
Не е вярно,разбираме всичко.Казано е в заглавието.Шивачките нека си работят,важни са телесата на началниците,очичките им трябва да се плакнат с хубави манекенки.да отсядат в лъскави хотели.И ПАК НИКОЙ НЯМА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН---ПЕЧЕНИ АДВОКАТИ МНОГО,МНОГО!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини