МВнР: Българите да избягват центъра на Атина

  • 02 ноември 2013 12:32

  • 1398
  • 1
МВнР: Българите да избягват центъра на Атина
©

МВнР препоръчва на българските граждани, планиращи пътуване до Гърция или пребиваващи временно или постоянно в страната в периода на обявената стачка, по възможност да избягват централните части на гръцката столица и други места с по-голямо струпване на протестиращи граждани, съобщават от външното министерство.

Също така пътуващите в този период следва да избягват използването на морски транспорт в деня на стачката и своевременно да организират пътуването си в предишен или следващ 6 ноември ден.

По информация на посолството на България в Атина 24-часова общонационална стачка, организирана от двата най-големи синдиката: Общогръцката конфедерация на трудещите се (ГСЕЕ) и Синдикатът на държавните служители (АДЕДИ), ще се проведе на 6 ноември в Гърция.

Своето намерение да се присъединят към стачкуващите са заявили също Синдикатът на преподавателите (ОЛМЕ) и Общогръцката федерация на моряците (ПНО).

Очаква се да бъдат блокирани всички пристанища на територията на Гърция.

Стачните действия са обявени в подкрепа, както на трудещите се, така и на безработните.

Предвижда се провеждането на митинг в центъра на Атина, което се очаква да затрудни движението и нормалния ежедневен ритъм.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.04 | 10:07

1
Освен центъра на Атина , българите да избягват и София ! Там крадат и убиват !

Добави коментар

Водещи новини