Преименуват празника на суджука

  • 16 август 2011 08:48

  • 1146
  • 0
Преименуват празника на суджука
©

Традиционният празник на суджука в Горна Оряховица занапред ще се нарича Кулинарна парти зона заради претенции за патент.

Организаторите на проявата, по време на която се изяждат по над 3 т от месния деликатес, ще избягват употребата на названието "празник на суджука", съобщава "Труд". Това се налага по настояване на Георги Няголов, който е представил документи в общината, че е регистрирал в патентното ведомство наименованието "Празник на суджука" и има права върху него. Той изпратил нотариална покана в кметството, с която уведомил официално за патента си.

Горна Оряховица e обезпечила следващите две издания на празника на града с 245 000 лева по проект "Мостове към бъдещето". Проектът е по схема за създаване на културни иновативни събития по програма "Регионално развитие". Досега за организация и провеждане на градските тържества общинската управа е давала по 20 000 лева.

"Занапред ще бъдат привлечени като участници хора със специфични потребности и представители от малцинствата", обясниха общинари.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1146 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини